Ny Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.

  • Nya simulerings- och valideringsfunktioner förbättrar kvaliteten och minskar framtagandet av kostsamma prototyper
  • Ny modellbaserad definitionskapacitet ökar hastigheten i tillverkningen

Siemens Digital Industries Software lanserar den senaste versionen av programvaran Solid Edge. Den innehåller många förbättringar som gör det möjligt för små och medelstora industriföretag att skynda på produktutvecklingen och tillverkningsprocesserna. Genom nya funktioner som augmented reality, expanderade valideringsverktyg, modellbaserad definition och 2D Nesting, kan Solid Edge 2020 erbjuda nästa generations teknologi för att förbättra samarbete och fullt ut digitalisera design av tillverkningsprocessen.

– Möjligheten att dela design med hjälp av AR och VR i Solid Edge 2020 kan förändra hur vi gör nästan allt. Det kommer att förändra traditionella arbetssätt och hjälper oss att designa bättre, samtidigt som vi kommunicerar mer effektivt med våra kunder och ingenjörer, säger Stefan Islinger, Information Management, IM-CAD-support, Krones AG.

Solid Edge 2020 har kapacitet att använda augmented reality som gör det möjligt för användarna att visualisera designidéer på nya sätt, något som möjliggör ett förbättrat samarbete internt, men även med leverantörer och kunder under designprocessen. Nya och kraftfulla valideringsverktyg har integrerats för att utföra rörelse- och vibrationssimulering, vilket kan hjälpa kunderna att minska framtagandet av dyra prototyper. Den nya funktionen med modellbaserad definition gör att kunderna helt och hållet kan definiera delar, montering och tillverkningsinstruktioner digitalt från sin 3D-modell. 2D Nesting-funktioner har också lagts till för att optimera skärmönster, minska avfall och kostnader och accelerera tillverkningsprocesserna. Solid Edge 2020 levererar också hundratals CAD-förbättringar, till exempel ny plåtkapacitet, 3-10x snabbare stor montering, nya dataöverföringsverktyg och andra förbättringar i olika delar av produktportföljen. Dessa förbättringar hjälper till att underlätta ett program som är lätt att använda, distribuera och underhålla samtidigt som det hjälper till att utveckla alla aspekter av produktutvecklingsprocessen.

– Det nya erbjudandet om modellbaserad definition för Solid Edge 2020 är precis vad vi behöver, säger Daniel Froehlich, PLM Business Manager, standardiseringsavdelningen på Eagle Burgmann. Det kommer inte bara att hjälpa oss att minska pappaersanvändandet, det är ett stort steg mot att flytta till en helt digital miljö. Genom att använda vår digitala modell för att skapa PDF-filer i 3D, kan vi dela vår design utan att behöva skapa extra ritningar.

– De senaste förbättringarna i Solid Edge kan hjälpa små och medelstora tillverkare att digitalisera hela sin produktutvecklingsprocess, från början till slut, säger John Miller, Sr. Vice President, Mainstream Engineering vid Siemens Digital Industries Software. Vi fortsätter att arbeta med att erbjuda en avancerad portfölj med prisvärda och lättanvända verktyg för att hjälpa våra kunder med sin digitala omvandling, så att de kan minska kostnaderna och skynda på leveransen av produkter.