Mimaki Europe är en av de ledande tillverkarna och drivande i utvecklingen mot ultraeffektiva, kostnadseffektiva och hållbara produktionsprocesser inom storformat och skärsystem. Mimaki Europe tillkännager lanseringen av Plus-serien, nästa generation av de redan inom branschen hyllade lösningarna för storformat och skär

Den nya Plus-serien som består av tre modeller – CJV300 Plus integrerad solventskrivare/skärare, JV300 Plus solventskrivare och CG-FXII Plus skärplotter – bygger på arven från Mimakis kärnteknologier. De nya modellerna har en betydande produktivitetsökning jämfört med tidigare, förutom att leverera överlägsen utskriftskvalitet med snabbare utskriftshastigheter. Detta tack vare MAPS4, den senaste versionen av Mimaki Advanced Pass System, som använder en unik algoritm för att beräkna det mest effektiva sättet att fördela bläckdroppar för att undvika synlig bandning. Detta ändras konstant beroende på bläckfärg, täckning och utskriftshastighet. Avancerad Take-Up-enhet möjliggör hantering av rullar upp till 45 kg. Detta förhindrar skiftningar av media och säkerställer en smidigare, mer effektiv produktionsprocess.

Modellerna i Plus-serien har också en ny, egenutvecklad ID Cut-funktion. Denna innovativa funktion har utvecklats för att möjliggöra kontinuerlig skärning av flera jobb, med minimalt handhavande, tids- och materialåtgång.

– Åter igen driver Mimaki innovationsgränserna inom storformatindustrin, säger Bert Benckhuysen, Senior Product Manager EMEA, Mimaki Europe. Varje innovation vi introducerar på marknaden härrör från egna noggranna observationer av branschtrender och våra kunders behov, liksom omfattande R & D. Den oöverträffade kvaliteten och produktivitetsvinsterna som Plus-serien ger, i kombination med en miljövänlig vision, gör var och en av dessa nya modeller till ett mycket övertygande alternativ för de som vill öka sin konkurrenskraft och samtidigt optimera sina arbetsflöden.

Som en del av ”Mimaki Green Technology”-konceptet introducerar företaget också nya 600 ml bläckförpackningar och återanvändbara eko-behållare i Plus-serien. De nya bläckeko-behållarna ger större körkapacitet och 15% besparingar i bläckkostnader jämfört med 440 ml-kassetterna. Dessutom kan eko-behållare återanvändas i stor utsträckning, vilket ytterligare bidrar till att göra Plus-serien till ett miljövänligt och kostnadseffektivt val.

Mimaki är en av de ledande tillverkarna av bläckstråleskrivare och skärare i storformat för skylt-, grafiska-, industri- och textilbranscherna. Mimaki utvecklar hela produktsortimentet inom hårdvara, programvara och tillhörande förbrukningsartiklar, såsom bläck och skärblad.

Signcom är exklusiva återförsäljare för Mimaki i Norden.

Signcombolagen är den nya kärnverksamheten för IGEPA group i Norden. Signcom, Sign Communication Sweden AB, är ledande leverantör av maskiner, förbrukningsmaterial, programvaror och tjänster för allt inom skylt- och storbildsframställning samt gravyr, märkning, fräsning och 3D-skrivare. Signcom är en del av Igepa Group och finns i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Signcombolagen kommer att utvecklas genom ytterligare investeringar och fortsätta att vara en av de ledande leverantörerna i Norden.