Varje år återskapas Icehotel i ny tappning och konstsviterna växer fram till unika verk som bara finns i ett exemplar. Utöver denna konstupplevelse som gör hotellet till en världsunik destination erbjuds flera olika upplevelser, och där snöskoterturer ut i vildmarken är några av de populäraste utomhusaktiviteterna. För att gästen ska komma ännu närmre upplevelsen med samtliga sinnen, inleder nu Icehotel ett samarbete med svensktillverkade Viddes hållbart framtagna el-snöskotrar med visionen om att förhöja gästens vistelse. 

Icehotel erbjuder bland annat spännande äventyr i vildmarken där gästen får möjlighet att uppleva en fantastisk skotertur över Torne Älv och jaga det unika norrskenet. I framtiden kommer Icehotel kunna erbjuda besökarna att uppleva den vackra naturen, det böljande landskapet och istäckta vatten i total tystnad från skotersadeln. Något som kommer möjliggöra att uppleva och vara närvarande i naturen på ett helt nytt och unikt sätt.

Under våren 2023 bygger Vidde prototypen, som har fått namnet Frankenstein eller Frank, till det som ska bli världens mest hållbara elektrifierade snöskoter. Icehotel är en utvald partner i detta test och syftet i partnerskapet är att vara en viktig del av utvecklingen och framtagningen genom att följa gästens upplevelse i den norrländska vildmarken. Planen är att den svensktillverkade snöskotern ska finnas i produktion årsskiftet 2024–2025. 

– Att kunna erbjuda en snöskotersafari i total tystnad för våra gäster känns helt fantastiskt. Att inleda ett samarbete med Vidde och introducera framtidens eldrivna snöskoter i vår anläggning känns också som rätt steg i vårt hållbarhetstänk. Att åka ut på en skotertur en härlig vinterdag eller tidig vårdag när solen skiner och ljudet av motorn inte tar fokus från ett av våra sinnen känns otroligt harmoniskt och något som jag ser fram emot, säger Marie Herrey, Vd Icehotel.

Den eldrivna snöskotern kommer ha ett batteripaket som är tillräckligt för en åktur på 10 mils körning och inneslutet i en särskild termos som har ett skydd mot kylan. Icehotel kommer vara en viktig del av utvecklingen och kommer spela en stor roll i framtagningen av Vidde. 

– Att kunna testa och utveckla Vidde med de förutsättningar som Icehotel har är helt perfekt för oss. Här finns den unika kombinationen av periodvis sträng arktisk kyla, många olika användare från hela världen och alla delar drömmen om att vara nära naturen. Därtill kommer vår delade vision om att skapa en lösning som på riktigt gör långsiktig skillnad för klimatet. Det är det som möjliggör att gästerna även i framtiden kan uppleva en fantastisk skotertur över Torne Älv och jaga det unika norrskenet, avsluter Christian Lystrup VD Vidde Mobility.

Bilder: Asaf Kliger