Hexagons Asset Lifecycle Intelligence-division, en global ledare inom området digitala verkligheter, lanserar den nya versionen av PV Elite, den kompletta programvarulösningen för konstruktion, analys och utvärdering av kärl och värmeväxlare. 

Sedan introduktionen av PV Elite för 30 år sedan har lösningen hjälpt användare konstruera utrustning för de mest extrema användningsområdena. Den nya versionen av programvaran erbjuder utökad funktionalitet för oslagbar säkerhet. 

Framförallt har den senaste versionen försetts med alla nödvändiga verktyg för att kunna utföra en lång rad analyser av kärl och gränsdefinierande dataingångar och därmed ge ingenjörer möjlighet att konstruera effektivt och med hög säkerhet. 

Versionen inkluderar: 

• EN 13445 kodförbättringar, som förenklad utmattningsanalys, krypningskonstruktion och spränglast för horisontella kärl. 

• Analys av rektangulära kärl för alla koder som stöds. 

• Nordamerikanska uppdateringar av vind och seismiska datakoder 

• Förbättringar av materialdatabasens användarupplevelser Användarupplevelsen i den nya versionen av PV Elite har förbättrats vilket gör den enkel att lära sig, starta och använda både av nya och erfarna konstruktörer. Lösningen förenklar datainförande genom att dela upp den i subset och analys kan göras för hela kärlet eller för individuella komponenter (som skal, munstycke, flänsar etc.)

Kristin Coyle, produktägare på Hexagons Asset Lifecycle Intelligence-division, säger: 

– Konstruktörer av tryckkärl arbetar med projekt som varierar stort vad gäller storlek, typ och material. Den nya versionen av PV Elite ger dem allt de behöver för att förbättra sin produktivitet, spara tid och optimera teknisk konstruktion med hjälp av utökad datafunktionalitet. Det är dessutom enklare än någonsin att lära sig och använda lösningen, vilket innebär att den är idealisk för användare som behöver starta snabbt och kunna lita på säkerhetsberäkningarna.

Maximilian Stechhammer, ansvarig för försäljning och marknadsföring på Hering AG säger: 

– PV Elite har hjälpt oss sparat tid och pengar. Vi har minskat våra teknik- och beräkningskostnader med 30%. Vi har även behållit vår höga kvalitetsnivå eftersom PV Elite är ett utmärkt verktyg för att konstruera och validera våra produkter.