Innovationsfabriken i Heerbrugg är en symbol för rötterna och grundstenen till fortsättningen på denna framgångssaga. Idag är det därför med stolthet som vi hyllar dessa ”100 år av innovationer i Heerbrugg” i en rad evenemang och publikationer. Under de 100 år som gått har inte bara anläggningen i Heerbrugg vidareutvecklats med ny sensor- och programvaruteknik och affärsmodeller, utan de globala organisationerna har blivit allt starkare.

Företagets spännande historia illustrerar de speciella resultaten och enastående utvecklingarna. Från företagets utmanande begynnelse – styrt av Heinrich Wild (uppfinnaren), Jacob Schmidheiny (finansiären) och Robert Helbling (geologen) tillsammans – till otaliga produktinnovationer för lantmätare och liknande kundgrupper över hela världen. Heinrich Wild beskrev denna okuvliga strävan efter innovation på 1930-talet på följande sätt: ”Det största incitamentet och samtidigt den största uppmuntran är konkurrens från sig själv.

Förändringarna på marknaden under de senaste 100 åren har framgångsrikt mötts med nya innovationer. Att fånga den verkliga världen korrekt och uppleva den digitala världen har varit och fortsätter att vara vårt syfte, och mätteknik ligger fortfarande i vårt DNA. Våra 100 år av passion för mätteknik visar vår förmåga att leverera precisa och korrekta instrument, sofistikerad programvara och tillförlitliga tjänster till dem som formar vår framtid.

Våra innovationer syftar till att öka produktivitet, förbättra arbetsflöden och tillhandahålla lösningar som skapar mervärde. Det gäller allt från utveckling av teodoliter till hela stationer – och till och med miniatyriseringen av laserskannrar för praktisk användning varje dag.

Som samtida vittnen har vi kunnat uppleva och forma en del av företagets historia själva, framhåller Thomas Harring, CEO, Leica Geosystems och President Geosystems Division, Hexagon. Framför allt i högteknologiska företag bygger aktuella framgångar alltid på vad tidigare medarbetare har åstadkommit. Det är en av anledningarna till att vi det här året kan hedra många oförglömliga personer och ögonblick. Vi vill tacka alla våra medarbetare, våra leverantörer och alla mångåriga samarbetspartners inom industri, vetenskap, politik och myndigheter som har följt oss hela vägen och som formar framtiden tillsammans med oss. Vi vill särskilt tacka våra kunder, som har gett oss sitt förtroende i 100 år och som uppmuntrar oss att fortsätta att växa tillsammans med dem och i samverkan åstadkomma teknisk förändring.”