Epsons monter på Fespa i maj kommer att innehålla en ny produktlansering och många olika demonstrationer som visar hur Epsons utskriftsteknik kan skapa fina, personliga produkter som ger sunda intäktsströmmar.

Epson annonserar F2200, en ny Direct-to-Garment-skrivare

Epson stärker sin position på DTG-marknaden (Direct to Garment) med en betydande uppgradering av sin SureColor F2100 storformatsskrivare. Den nya SureColor F2200 är idealisk för nystartade företag eller medelstora företag som behöver höga nivåer av flexibilitet och noggrannhet samt snabba leveransstider. 

Designad för att kunna producera komplex design på en mängd olika material använder SureColor F2200 Epsons avancerade PrecisionCore MicroTFP-skrivhuvudsteknik för att ge snabbare utskrifts- och databearbetningshastigheter, vilket resulterar i en produktivitetsökning på upp till 25 %* jämfört med föregångaren, samtidigt som den bibehåller extremt hög utskriftskvalitet. Med en mycket kompakt, platt toppdesign möjliggörs enkel installation i mindre utrymmen, och flexibiliteten förbättras ytterligare genom Epsons medföljande GarmentCreator2-programvara, som inte 

SureColor F2200 erbjuder en rad förbättrade funktioner som utformats med användarvänlighet i åtanke, och gör det möjligt för företag att upprätthålla höga nivåer av produktion och kvalitet utan behov av specialistoperatörer. Ett genomskinligt lock och inre ljus, till exempel, möjliggör enkel kontroll av utskriftsstatus, medan en intuitiv 4,3-tums pekskärm gör hanteringen snabb och enkel. Med automatisk vagnhöjdsjustering förblir F2200 stabil med minimal justering av användaren, och valsen kan enkelt tas bort och fästas för hand, vilket gör justeringen för utskrift av olika plagg snabb och enkel. GarmentCreator2-mjukvaran har snabbare databearbetning och en upplösning på 600 dpi för att leverera exceptionell färgutskrift 

– Även om DTG-marknaden har blivit utmanande tack vare DTFilm-teknologin ger denna utveckling nya och medelstora företag ett mycket kostnadseffektivt och flexibelt alternativ som levererar enastående kvalitet och lätt kan skalas för att möta framtida behov, säger Heather Kendle, chef för Product Management Commercial & Industrial, på Epson Europe. 

Med en mycket låg TCO använder F2200 nya UltraChrome DG2 bläckpåsar istället för patroner. Dessa 800 ml påsar (tidigare 600 ml) innebär en lägre bytesfrekvens och minskar avsevärt avfall vad gäller utrymme och vikt, jämfört med bläckpatroner. Epsons DG2- bläck minskar också blödningen mellan gult och svart, vilket är viktigt för applikationer som ljusa T-shirts, och bibehåller färgkonsistensen med DG-bläck. 

Med sin enkelhet att installera och börja skriva ut så levereras F2200 som ett komplett paket, inklusive förbrukningsmaterial, garanti, service och support. 

Väcker tekniken till liv 

De produkter som kommer att ingå i Epsons ”personaliseringszon” i montern på Fespa sträcker sig från specialdesignade t-shirts, foton och canvasapplikationer till skräddarsydda muggar, anteckningsböcker, telefonfodral, magneter, glasunderlägg och vattenflaskor. På andra ställen i montern kommer det att finnas skidor, surfbrädor, solstolar, handdukar och en färgglad vattenskoter. Montern kommer att stå värd för vackert gjorda kläder och haute couture med originaldesign på en rad olika tyger från några av världens ledande modedesigners. Den stora mångfalden av produkter visar på de många flexibla tillämpningarna av Epsons omfattande digitala skrivarsortiment med den allra senaste tekniken inom dye sublimation, DTG, signage (som omfattar UV, eco-solvent och resin) och direct-to-fabric. 

– Fespa i år handlar om att demonstrera hur Epsons digitala utskriftsteknik kan producera skräddarsydda produkter som förbättrar våra liv, förklarar Heather Kendle på Epson Europe. 

– Många små och medelstora företag använder Epsons digitala tryckteknik för att producera och sälja unikt designade personliga föremål, och vi kommer att visa upp många fina exempel på dessa produkter i vår monter. Vi kommer också att visa hur on-demand digital direct-to-textile tryckteknik kan kombineras med återvunnet material och mer miljövänligt bläck, som använder mindre vatten jämfört med analoga metoder, för att producera mer hållbara produkter. 

* Endast lätta plagg. 15% för mörkare plagg. Jämfört med SureColor F2100