Lyssna till branschens tyngsta namn och ta del av de mest aktuella ämnena när framtiden för svensk tillverkningsindustri diskuteras på Elmia Subcontractor Connect. Följ programmet online den 10–13 november för att höra hur läget är just nu och vad vi kan förvänta oss framöver.

Elmia Subcontractor Connect innebär nya möjligheter att knyta kontakter i en tid då möligheterna att träffas fysiskt är begränsade. Under fyra dagar arrangeras en digital matchmaking mellan leverantörer och inköpare, samtidigt som ett program online tar tempen på tillverkningsindustrin i Sverige.

Högintressanta gäster frå industrin, näringslivet och politiken gästar programmet för att dela med sig av sina tankar och visioner. Lyssna bland annat till näringsminister Ibrahim Baylan (S) som ger syn på framtidens tillverkningsindustri i Sverige i skuggan av coronapandemin.

– Det gör mig stolt som näringsminister i Sverige att vi har den typen av framålutande industri som vi ändå har. Vi jobbar på tillsammans och när vi

väl är igenom den här krisen finns det möjligheter, om vi är på tårna och samarbetar, att komma ut starkare än vad vi var när vi gick in i det här elädet 2020, säger han.

Även Centerns partiledare Annie Lööf, energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman samt Lars Hjälmered, energi- och näringspolitisk talesperson för Moderaterna deltar i programmet. Röster från politiken varvas med nya kunskaper och nya insikter direkt från tillverkningsindustrin. Till exempel diskuterar Sinf, Svensk industriförening, de senaste resultatet från Underleverantörsbarometern och Exportkartläggningen medan FKG, Fordonskomponentgruppen, tar tempen på fordonsindustrins framtid.

Fullständigt program finns på elmia.se/subcontractor och uppdateras kontinuerligt.

 

Bilden kommer från Regeringskansliet:

Annie Lööf, Partiledare Centerpartiet, fotograf: Lina Nydahl Photography

Anders Ygeman, Energi- och digitaliseringsminister (S)fotograf: Kristian Pohl

Lars Hjälmered, Närings- och energipolitisk talesperson (M)fotograf: Fredrik Wennerlund

Ibrahim Baylan, Näringsminister (S) fotograf: Jens Persson