Det var en välbesökt öppningsdag när Norges nya destinationshotell, Wood Hotel Bodø, öppnade 15 maj, 2024. Såväl lokalbefolkningen som långväga besökare möttes på ett helt nybyggt outdoor resort uppe på Rønvikfjellet i Bodø.

Knappt två år efter byggstarten kunde ett fullbokat Wood Hotel Bodø slå upp dörrarna till den magnifika byggnaden i Bodø, Norge. Det var  många Bodøbor som tagit sig upp på Rønvikfjellet för att upptäcka den nya hotellsnackisen i stan, komplett med 177 storslagna hotellrum och lägenheter, restaurangen ATTME, takpool samt nya Café Turisthytta.

– Vi kunde inte ha drömt om en bättre öppningsdag. Det är fantastiskt att se ett så stort intresse och en så stor entusiasm hos våra första gäster, men framför allt alla som minns den gamla Turisthyttan och som är glada över att det åter finns liv på toppen av Rønvikfjellet, säger Kenneth Stensland, General Manager på Wood Hotel Bodø.

Rakt in på topplistan

Namnet troget är stora delar av Wood Hotel Bodø byggt i trä, något som rönte stort intresse på öppningsdagen. Samtidigt var det många som såg fram emot att ta del av den omtalade utsikten från takterrassen på åttonde våningen, där gäster även hittar gym, bastu, wellnessavdelning och en varm utomhuspool.

– Bodø har fått en ny attraktion. Tänk dig att ligga och plaska i poolen med utsikt över Lofoten åt ena hållet och Helgeland åt andra hållet. Wood Hotel Bodø seglar rakt in på topplistan över spektakulära och unika upplevelser i Strawberry. Här har vi fått ett fantastiskt hotell med ett magiskt läge, och jag är övertygad om att det här kommer att bli en succé, säger Strawberrys ägare Petter A. Stordalen, som själv ska vara med på invigningsfesten senare i juni.

Med starka rötter i historien

På hotellet sjunde våning ligger restaurant ATTME. Det helt nya restaurangkonceptet är ett samarbete mellan hotellet och Nord Matstudio, en studio som drivs av tre lokala kockar med tvåfaldige Bocuse d’Or Europevinnaren Christian André Pettersen i spetsen. Trion står också bakom konceptet för Café Turisthytta på entréplan där den gamla turisthyttan, som en gång stod där hotellet står idag, lever vidare.

– Jag vågar använda stora ord om vårt mat- och dryckesutbud. Hos ATTME får du nordnorska råvaror och traditioner med en modern twist. Här serverar vi även frukost med en fantastisk utsikt, medan Café Turisthytta tar med sig den gamla byggnadens funktion och historia och bjuder på matupplevelser före och efter vandring i vacker natur. Som “bodøværing” själv är det en dröm att få välkomna gäster till allt detta, avslutar Kenneth Stensland.

Wood Hotel Bodø har 177 gästrum och sviter, gym, bastu och utomhuspool på översta våningen, stor restaurang med chambre séparée, fyra mötesrum i olika storlekar och ett café.