EDRMedeso, den ledande leverantören i norra Europa av Digital Twins, Cloud computing, BIM och virtuell tillverkning, är nu en medlem av Microsoft Cloud Partner Program. Med EDRMedesos omfattande expertis och erfarenhet av ingenjörssimulering och Microsoft som leder vägen inom molnteknologi, gör partnerskapet det möjligt för både företag – och deras kunder – att främja innovation, digital transformation och simulering, med globala end-to-end lösningar.

Genom att arbeta med Microsoft kan EDRMedeso leverera sina omfattande och unika SaaS-erbjudanden för att revolutionera hur tillverkare får insikt i hur deras produkter presterar. 

Ett exempel på hur tekniken används är i den snabba implementeringen av Digital Twins från befintliga IOT-projekt. Med hjälp av EDRMedeso´s simuleringsdrivna 3D-modeller används Digital Twins inte bara för att hjälpa till att leverera hållbara hållbarhetsprojekt utan sparar samtidigt miljontals euro. Med hjälp av begränsad data replikerar och förutsäger IoT Analytics-sviten från EDRMedeso livscykler och underhållsscenarier genom kunskapsbaserad analys; resultatet är snabbare, billigare och mer exakt. En grundläggande fördel med partnerskapet med Microsoft innebär att dessa tjänster är tillgängliga från var som helst i världen, vilket gör användande och insikt okomplicerat och globalt.

Martin Rand, Director Business Development på EDRMedeso säger: ”Vi är glada över att samarbeta med Microsoft genom dess partnerprogram eftersom det tillåter oss att leverera den enorma potential vi vet att vår programvara och våra tjänster kan ge. Vårt mål är att vara en pålitlig partner som hjälper kunder att använda digitala lösningar för att förutsäga produkt- och systembeteende, från koncept till fullständiga systemprototyper genom hela livscykeln. Med vår nya CloudConnect-teknik gör vi det möjligt för ingenjörer att köra dubbelt så stora simuleringar på halva tiden i molnet.Innovation och digital transformation är kärnan i vår verksamhet och vår relation med Microsoft befäster vårt åtagande att leverera effektiva tekniska simuleringslösningar.” 

– Vi är glada över att välkomna EDRMedeso med sin spetskompetens kopplat till innovationslösningar in i Microsoft Cloud Partner Program. Vi ser fram emot att samarbeta för att skapa nya möjligheter för svenska verksamheter att stärka sin konkurrenskraft genom hållbar digitalisering, säger Therese Treutiger Director Global Partner Solutions & Innovation at Microsoft Sweden.