Dokumentation av FEM-modeller är ett svårt arbete då det genererar mycket data som ska presenteras på ett snyggt och prydligt sätt. I version 19 av FEM-Design har vi jobbat hårt för att underlätta detta viktiga arbete genom att omarbeta dokumentationsmodulen med nya funktioner, stora som små.

Det första man märker som användare är att den är mycket snabbare! Ja, våra utvecklare uppmätte faktiskt över 400 gånger så snabb respons i vissa situationer när de körde jämförelsen med den äldre versionen. Vi har lyckats med d detta genom ett gediget arbete med att optimera kod och strukturera om delar av koden.

Utöver detta finns även en helt ny funktionalitet i form av en Wizard men även många mindre förbättringar som gör livet enklare för dig som ingenjör när du ska dokumentera din beräkning.

Nya funktioner:

Navigation Panel and Page content Med hjälp av Navigation Panel och funktionen page content tappar du aldrig bort dig i dokumentationen utan ser tydligt på vilken sida du befinner dig genom den gråa markering som visar vilka objekt som syns på den aktuella sidan:

Copy/Apply graphical window settings

Ett vanligt problem som man tidigare stötte på i dokumentationsmodulen var att man satt och gjorde samma inställning flera gånger i varje enskild view port. Men inte längre, nu kan du enkelt kopiera inställningar mellan olika view ports genom att högerklicka på objektet och välja ”Copy window settings” och därefter välja ”Apply window settings”.

Logotype i sidhuvud/sidfot

Skapa ett mer professionellt utseende på din dokumentation genom att infoga ditt företags logotype i sidhuvud eller sidfot. Gå bara till ”Draw” och välj ”Logo”

Mindre förbättringar

Om du vill göra inställningar för ett objekt i dokumentationen kan du nu bara dubbelklicka på objektet för att komma till inställningarna. Programmet justerar nu även automatiskt tabellernas bredd så att all information syns på ett bra sätt.

Skriv ut dokumentationen på ett enklare sätt genom att välja en temporär skrivare som gäller för samtliga sektioner i din dokumentation!

Wizard

Med den helt nya wizard-funktionen kan du skapa skräddarsydd dokumentation genom en enkel filtrering utifrån modellens stomlinjer, våningsplan, filter, objekt-typer osv. Detta gör du genom en logisk markering i en trädstruktur. Detta ger dig mer kontroll och ett snabbt, logiskt och enkelt sätt att skapa dokumentationen.

Till sist, nu kan du även bara kopiera och klistra in bilder och text i dokumentationen. Smidigt och enkelt, för mer information titta gärna på vår videopresentation: https://youtu.be/1fLzFM6xfWA