Apple presenterade sina planer på att bygga ett avancerat datacenter på 122 000 kvadratmeter i Waukee i Iowa.
Anläggningen kommer, precis som Apples övriga datacenter, att drivas helt och hållet med förnybar energi. 
Apple investerar 1,3 miljarder dollar och skapar mer än 550 bygg- och driftsjobb i området runt Des Moines. Dessutom bidrar företaget med upp till 100 miljoner dollar till Public Improvement Fund som har upprättats för att främja Waukee-områdets samhällsutveckling och infrastruktur.

– På Apple söker vi ständigt nya sätt att förbättra upplevelsen för våra kunder. Vårt nya datacenter i Iowa kommer att betjäna miljontals människor i Nordamerika som använder Siri, iMessage, Apple Music och andra Apple-tjänster. Och det ska drivas helt och hållet med förnybar energi, säger Tim Cook, CEO på Apple. Apple har skapat 2 miljoner jobb i samtliga 50 stater, och vår nya investering är ett tillägg till de redan 10 000 arbetstillfällen vi stöttar i Iowa och bidrar till ännu större ekonomiska möjligheter.
Den nya fonden Public Improvement Fund ska upprättas och hanteras av staden Waukee med syftet att stötta utvecklingen av samhällsinitiativ såsom parker, bibliotek och områden för fritidsaktiviteter samt infrastrukturella behov.
Apple samarbetar med lokala partner för att investera i projekt med förnybar energi från vind och andra källor för att driva datacentret. Apple har redan uppnått målet att driva alla sina verksamheter världen över med 100 procent förnybar energi i USA och 23 andra länder. 
Bygget av datacentret förväntas påbörjas i början av nästa år och Apple planerar att sätta det i drift år 2020. 
Apple är en av USA:s största arbetsgivare och sysselsätter fler än 2 miljoner människor.