Hackrod, Inc. och Siemens PLM Software har ingått ett partnerskap för att påskynda arbetet med att uppnå sin gemensamma vision om en demokratisering av design- och tillverkningsprocessen för fordon. Tanken är att konsumenten blir den som står för de kreativa idéerna.

Med Siemens som stöd och pådrivande partner kommer Hackrod att skapa världens första bil  skapad med hjälp av Virtual Reality, konstruerad med assistans av AI och produktion nyttjande 3D-printing, i full storlek med en stållegering. Den första bilmodellen skapad på detta vis är sportbilen ”La Bandita”. Den är tänkt att fungera som bevis på att konceptet med en helt ny industriell design och produktionsmetodik fungerar. Hackrods framtidsfabrik, utrustad med Siemens Digital Innovation Platform, kommer att göra det möjligt för individer, start ups och småföretag att skapa produkten de behöver eller drömmer om, lika enkelt som det är att spela ett videospel.

Med ett flertal olika lösningar från Siemens PLM Software, inklusive NX-programvaran, och det nya molnbaserade samarbetsprogrammet Solid Edge Portal har Hackrod, Inc. tillgång till de senaste design- och produktionsverktygen för att snabbt utforma, testa och tillverka transportlösningar utan att behöva en stor industriell infrastruktur eller verktygsbudget. Hackrod utvecklar en plattform för att möjliggöra en skräddarsydd estetisk design med stabila produktionslösningar. Deras plattform använder VR-teknologin som designverktyg, IoT och maskininlärning, för att genom IoT feedback kontinuerligt utveckla metodiken, förfina produkten och förbättra produktionen.

 

– Partnerskapet mellan Hackrod och Siemens PLM Software är mycket viktigt, säger Dr Slade Gardner, CTO på Hackrod. Vår gemensamma vision omfattar metoder och lösningar för att få en optimerad och estetisk tilltalande design, robust validerad teknik, enkelt kunna hantera även komplex och avancerad tillverkning och snabb kvalitetsbedömning på plats. Eftersom Hackrods vision omfattar en snabb datainsamling för iterativ produktdesign samt kundanpassad tillverkning av sofistikerade mekatroniska system, är Siemens hårdvarukoppling för industriell IoT och fler-axlig additiv tillverkning, kritisk för framgången. Resultatet av vårt partnerskap kommer att illustrera vilka möjligheter ett effektivt och motiverat team kan få med tillgång till världsledande digital design, ingenjörskonst, visualisering, tillverkning och kvalitetskontroll.

 

– Hackrods vision för fordonsdesign är en spännande och unik användning av vår design- och tillverkningsprogramvara, den ligger helt i linje med Siemens vision för industritillverkningens framtid, säger Bob Haubrock, Senior Vice President, Product Engineering Software på Siemens PLM Software. Vi ser fram emot att få se ”La Bandita” och använda den som bevis för denna revolutionerande design- och produktionsmetodik.