Videomöten och digitala samtal brukar ofta innebära strul med teknik. Mikrofoner ska ställas in, olika program ska fungera och sedan ska allt synkas till en storbildsskärm. Men det finns en lösning på allt detta – Nureva HDL300 är en plattformsoberoende ljudlösning som automatiskt känner in rummet, filtrerar bort oönskade ljud och ger alltid ett perfekt resultat. 

Detta är en produkt som faktiskt är så bra som den låter, och med den behöver man aldrig oroa sig att det inte ska funka, säger Ronnie Gran, produktspecialist på distributören Netsmart.

Vi har nog alla suttit i ett konferensrum eller en möteslokal och fått inleda med att få tekniken att verkligen fungera. Dagens globala samhälle ställer också höga krav på att kommunikation och infrastruktur arbetar åt samma håll. För många är de digitala mötena den enda kontakt man har med kunder, medarbetare och anställda och får att fortsätta växa behöver företag ha rätt digitala verktyg. 

– Ju mer vi använder tekniken desto mer blir vi medvetna om hur viktigt det är med bra ljud och bild. Allt pappersprassel, kaffekoppar, folk som pratar i mun på varandra – nu är det viktigare än någonsin att ha rätt verktyg för framtidens arbetssätt, säger Ronnie Gran, produktspecialist pе Netsmart.

8 192 osynliga mikrofoner

Och framtidens arbetssätt finns redan här. Netsmart erbjuder Nureva HDL300 – en ljudlösning med lika bra ljud som om du satt med ett headset. Hur det hela egentligen fungerar är ganska komplext men vi tar hjälp av produktspecialisten Ronnie Gran för att försöka bena ut det. 

– Tänk dig att du istället för de vanliga mikrofonerna, sladdarna och allt sånt har 8 192 osynliga mikrofoner utspridda i hela rummet. Dessa mikrofoner anpassar sig automatiskt efter antalet personer som pratar, oavsett var de befinner sig i rummet och filtrerar även bort distraherande bakgrundsljud, säger Ronnie.

Trådlös uppkoppling

Nureva HDL300 är Teams-certifierad och helt plattformsoberoende och integrerar med vanliga konferensmjukvaror såsom Microsoft Teams, Zoom, Google Meet, Cisco och Skype. Utseendemässigt ser produkten ut som en soundbar, det är en 1,5 meter stor högtalare som enkelt kan monteras på en vägg. Den trådlösa uppkopplingen gör att man slipper sladdar och fjärrkontroller. Systemet kopplar sedan sömlöst upp sig med det aktuella systemet. Sedan är det bara att köra.

Använda en normal samtalston 

Nureva HDL300 använder något som de döpt till ”Microphone Mist”, en teknologi som gör att produkten känner av hur många personer som finns i rummet, var de befinner sig och mycket annat. Det är en helt unik teknologi och HDL300 söker hela tiden efter talljud i rummet vilket gör det möjligt att röra sig fritt i rummet under ett samtal. Dessutom kan du hela tiden – eftersom det är en produkt som är optimerad för just talljud – använda en normal samtalston.

För alla storlekar 

Nureva HDL300 är optimerad för stora mötesrum upp till 60 kvadratmeter men den har en lillebror – HDL200 för mindre mötesplatser upp till 25 kvadratmeter – som fungerar lika bra. 

– Dessutom har vi en variant som kallas Dual HDL300 för större mötesrum på universitet eller liknande som täcker omkring 150 kvadratmeter, säger Ronnie Gran. Så vare sig du och ditt företag har mindre eller större mötesrum finns en lösning från Nureva.

Klimatsmart 

Det nya sättet att resa innebär ju också att lösningen med digitala möten gör att jobbandet blir mer klimatsmart. 

– Vi kan ha möten och glömma allt strul. Det är jobbigt att sitta i möten där man inte hör vad den andre säger eller att det hackar eller bryts. Med Nureva HDL300 är det som att prata med någon som sitter i samma rum, det blir en mer avslappnande arbetsmiljö, säger Ronnie Gran och tillägger: – Det hjälper även till med livspusslet. Själv använder jag Nurevas lösningar ofta och jag har själv rest oerhört mycket tidigare. Nu behöver jag inte det, utan jag kan vara hemma i tid varje dag, jag kan äta middag med familjen, jag kan skjutsa till träningar och så.

Kostnadseffektiv lösning 

När man tittar på dagens moderna kontor som byggs överallt i Sverige just nu, där mötesrum ska kännas mer som hemma, man ska kunna ha möten på olika platser och att allt ska kunna vara dynamiskt, är Nureva HDL en problemlösare även där. I och med att den varje gång söker av rummet kan alla höras lika bra även om vissa står, andra ligger och några sitter i en soffa.