Hexagon, global ledare inom området digitala verkligheter som kombinerar sensorer, mjukvara och autonoma teknologier, har förvärvat Itus Digital. Företaget som är baserat i Roanoke, Virginia, USA, erbjuder programvara för asset performance management (APM), lösningar som på ett direkt sätt kompletterar Hexagons HxGN EAM-plattform samt andra Hexagon-lösningar. Asset performance management, dvs att maximera värdet av en verksamhets tillgångar, exempelvis utrustning, är ett sätt för industriverksamheter att optimera tillförlitlighet, förbättra upptid och minska kostnaderna. 

Itus Digital erbjuder SaaS-baserade innovativa lösningar som gör det enklare att optimera industritillgångars prestanda. Deras APM-plattform hanterar hela strategin för tillgångar och dess digitala tvillingar under hela livscykeln i syfte att identifiera och prioritera risk och skydda tillgångar mot kända fel. I det ingår att övervaka tillgångens skick och prestanda samt genomföra mätningar i samband med ökade risker eller hot. Plattformen är utvecklad för enkel implementering och snabb, kontinuerlig optimering av tillgångsstrategier.

– Det är spännande att kunna hälsa Itus Digital välkomna till Hexagon, säger Paolo Guglielmini, President och CEO på Hexagon. – Detta strategiska förvärv, kombinerat med vår marknadsledande EAM-plattform, ger kunder möjlighet att ytterligare förbättra sina tillgångars tillförlitlighet och tillgänglighet och minimera nedtid och kostnader, oavsett storlek och bransch, fortsätter Paolo Guglielmini. Itus Digital är redan fullt konsoliderad i Hexagon Asset Lifecycle Intelligence-division.