En serie prisvärda, portabla 3-i-1 storformatsskrivare för utskrifter i hög kvalitet

För företag som behöver en multifunktionsskrivare i storformat på platser med begränsad arbetsyta presenterar Epson 3-i-1-skrivarna SureColor SC-T3100M och SC-T5100M.

De kompakta, tillförlitliga och prisvärda storformatsskrivarna SC-T3100M (24 tum) och SC-T5100M (36 tum) kompromissar inte. Skrivarserien passar perfekt för tekniska ritningar, CAD-utskrifter, GIS-kartor, utskrifter av affischer för detaljhandeln samt hotell- och restaurangbranschen.

Skrivarna har ett enkelt arbetsflöde med laddning av dokument från ovansidan, till en 600 dpi-scanner som på ett exakt sätt skannar dokument (upp till 2,72 meters längd) till olika filformat och även kan skicka dem till olika destinationer. En dokumentmottagare tar emot skannade dokument för att undvika att värdefulla original faller i golvet och skadas.

Skrivarna har utformats med maximalt dammskydd som standard – så att utskriftskvaliteten och de invändiga komponenterna skyddas. Detta gör skrivarna till en perfekt lösning för exempelvis byggplatskontor. Den kompakta utformningen av SC-T3100M innebär att den kan placeras i trånga utrymmen och gör det möjligt att lätt och bekvämt transporteras mellan olika platser.

Med låg total ägandekostnad kan användaren känna sig säker på att skrivaren förblir kostnadseffektiv under skrivarens livslängd. Epson erbjuder bläckpatroner i två storlekar för att tillgodose olika kunders behov, oavsett om det gäller låga utskriftsvolymer, eller kunder med större, regelbundna volymer av hög kvalitet. Skrivarna drar fördel av det pigmentbaserade bläcket som ger färgstabilitet och vattentålighet, vilket innebär att de passar perfekt för produktion av affischer för fuktiga miljöer, exempelvis trottoarpratare och butiksfönster. Bläckets överlägsna ljusbeständighet är nödvändig för tekniska ritningar och dokument som behöver arkiveras under långa perioder. Det permanenta skrivarhuvudet ger användaren en försäkran om det inte uppstår oväntade kostnader längre fram.

Både SC-T3100M och SC-T5100M stöds av Epson-plattformen Cloud Solution PORT. Cloud Solution PORT är tillgänglig utan kostnad och ger användare möjlighet att uppdatera och övervaka utrustningen på flera platser, exempelvis produktionsgolvet och fjärrarbetsplatser. 

Richard Garp, Business Account Manager på Epson Sverige säger: Det imponerande priset i kombination med kompakt design och funktioner med hög specifikation gör SC-T3100M och SC-T5100M till utmärkta alternativ för företag som behöver en tillförlitlig multifunktionsskrivare från ett betrott märke.

 Viktiga funktioner:

  • Skanna med 600 dpi upp till 2,72 meters längd
  • Skriv ut och skanna direkt till och från USB
  • Skanna till krypterad PDF, PDF, JPEG, TIFF
  • Enkel att dela – skanna till USB, e-post (secure), FTP-server (secure), nätverksmapp
  • Gränssnitt med din skrivare via – inbyggd Wi-Fi, AirPrint, USB/LAN
  • Upp till 100 m rullkapacitet, lösa ark upp till A1
  • Epson Precision Core Micro TFP permanent skrivarhuvud

SureColor SC-T3100M blir tillgänglig från och med december 2020 och SureColor SC-T5100M blir tillgänglig våren 2021.

Mer information finns på www.epson.se eller kontakta richard.garp@epson.eu

Epsons försäljning av skrivare med bläcktank har överstigit 50 miljoner enheter, något som uppskattningsvis ger en besparing av koldioxidutsläpp med 166 000 ton jämfört med om dessa skrivare skulle varit bläckpatronskrivare, på grund av mindre plast – huvudkomponenten i bläckpatroner.

År 2010 blev Epson den första aktören att lansera färgbläckstråleskrivare utan bläckpatroner.

EcoTank-skrivarna har påfyllningsbara bläcktankar och levereras med bläck nog för upp till tre års användning, eller upp till 14 000 utskrifter, något som kan ge användarna upp till 90% lägre utskriftskostnader. EcoTank-serien består av ett antal modeller för privatmarknaden och småföretag.

Bläcktankskrivarna introducerades först i Indonesien och säljs nu i 170 länder och regioner. Varje år sedan lanseringen har EcoTank-skrivarna tagit en större andel av den totala bläckstrålemarknaden och Epsons globala försäljning har nu överstigit 50 miljoner enheter. Epson fortsätter också att vara marknadsledare på den globala marknaden för bläckstråleskrivare med hög kapacitet för tionde året i rad.

Snabba samhällsförändringar ledde till förändringar i såväl kontors- som undervisningsmiljöer under 2020. Epson kommer att fortsätta erbjuda lägre utskriftskostnader än konkurrenter och oöverträffad miljöprestanda, så att

kunderna kan skriva ut utan att behöva oroa sig för utskriftskostnader och miljöpåverkan.