Canon inriktar sig på marknaden för förstklassiga affischer genom den nya storformatskrivarserien imagePROGRAF GP med 7 färger och orange och grått bläck för livfull och mjuk färgåtergivning.

Canon lanserar en ny imagePROGRAF GP storformatskrivarserie med 7 färger för både kommersiella och interna utskriftsleverantörer. Serien är i första hand designad för exklusiva affischer, men lämpar sig också för andra grafiska tillämpningar, som utskrift av fotografier. Serien består av tre modeller: imagePROGRAF GP-6600S (60”/1524 mm), GP-4600S (44”/1118 mm) och GP-2600S (24”/610 mm) – som nu ersätter imagePROGRAF PRO- 6100S och PRO-4100S. Med den nya pigmentbaserade bläckuppsättningen LUCIA PRO II, levereras affischer i A0-format på obestruket papper inom 48 sekunder, med ett utökat färgomfång av livfulla och korrekt återgivna färger och bättre bildbeständighet. 

Exceptionell PANTONE-täckning

I den nya 7-färgers LUCIA PRO II bläckuppsättningen som används i imagePROGRAF GP-serien inkluderas orange – som reproducerar mer livfulla, effektfulla färger – samt grått, som bland annat reproducerar mjuka hudtoner. Resultatet blir att det återgivna färgomfånget i den nya serien hanterar 96 % av provboken PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated, något som gör serien perfekt för utskrift av företagsfärger.

Väsentligt större hållbarhet

Med bläckuppsättningen LUCIA PRO II kan användarna producera mycket mer hållbara resultat, eftersom de nya bläcken ger ett väsentligt bättre skydd mot nötning på fotopapper. Affischer och andra utskrifter utsätts för färre risker att skadas/repas när de hanteras, transporteras och monteras på plats.

Ett lyft för produktiviteten

Den nya imagePROGRAF GP-serien är lättanvänd – oavsett användarens kunskapsnivå – och ger ökad produktivitet tack vare ett statusövervakningssystem för bläckspridningen, förenklade inställningar och enklare hantering av utskriftsmaterial.

Miljöhänsyn

I linje med Canons mål att minska miljöavtrycket från sina produkter och verksamheter genom att använda resurser på ett ansvarsfullt sätt, minimera avfallet, öka effektiviteten och stödja innovation, så har mängden expanderad styrenplast reducerats i förpackningsmaterialet.