Philips 241B8QJEB, är en 24-tums LCD-skärm med full HD och flertalet funktioner för att garantera en enastående bildkvalitet. 

Bildkvalitet i toppklass 


Skärmen har designats för proffsanvändare som kräver en högpresterande skärm och som spenderar långa dagar framför den. Den är därför utrustad med premiumfunktioner för såväl bildkvalitet och flexibel anslutning, som för ergonomi. Med full HD-upplösning (1920 x 1080 pixlar), återges varenda detalj på skärmen med exakthet. IPS-teknik gör även att skärmbilden är klar och levande från alla vinklar, vilken underlättar vid grupparbeten eller liknande, där fler behöver titta på samma skärm och få en klar, skarp bild. Användaren kan själv välja lägen som till exempel film, foto, eller spel, vartefter skärmen justerar inställningar för att uppnå bästa möjliga bildkvalitet efter situation.

Ergonomisk att använda och lätt att ansluta


Denär utrustad med bekvämlighet i fokus och har därmed en mängd funktioner för att säkra en ergonomisk och smidig användning. Tekniker som LowBlue-läge och FlickerFree-teknik reducerar flimmer och trötthet i ögonen orsakad av skadligt kortvågigt blått ljus och skärmflimmer. EasyRead-läge är en annan smidig funktion, som gör det bekvämare att läsa på skärmen tack vare skapandet av en mer papperslik känsla. Skärmfoten, Philips SmartErgoBase, kan justeras allt efter behov och kan såväl höjas och sänkas, som tiltas och roteras efter behov.

Att vara snabb och smidig att ansluta är ett måste för en skärm i dagens kontorslandskap. Philips 241B8QJEB har USB 3.0 Super Speed, vilket överför upp till tio gånger så snabbt som USB 2.0. USB 3.0 ger även en större bandbredd och enklare strömhantering. Äldre USB-enheter fungerar dock fortfarande bra med denna skärm.