Mimaki Europe, en av de ledande tillverkarna av storformatskrivare och skärsystem, samt BOFA International, specialister på portabla utsugssystem, introducerar BOFA Air Purifier Unit. Produkten lanserades i mars 2020 och utvecklades för en av Mimakis hittills mest kostnadseffektiva high-performance printers, 3,2 meter breda SWJ-320EA solventskrivare. Utsugssystemet extraherar gaser, VOC:s (Volitalie Organic Compounds), som släpps ut under produktionen. Allt för att säkerställa en renare och trevligare arbetsmiljö.

BOFA:s R & D-team använde sig av element från två av sina väl beprövade PrintPRO Universal utsugssystem vid utvecklingen av denna nya BOFA Air Purifier Unit. Tack vare samlad expertis skapades denna nya 4 meter långa enhet som fästs direkt på Mimaki SWJ-320EA-skrivaren, med ett 5 mm kontinuerligt avstånd från printmaterialet. Ångorna extraheras effektivt över hela längden och fortsätter att filtrera för att sedan släppa ut den rena luften tillbaka i produktionsmiljön. Omfattande tester har genomförts som bekräftat att nivån av VOC-enheter från skrivaren sjönk från högsta 250 ppm till så lågt som 1,8 ppm. BOFA-luftrenaren reducerar också obehaglig lukt till ett absolut minimum tack vare utbytbara HEPA/gasfilter.

SWJ-320EA lanserades 2019 och kombinerar produktivitet och utskriftskvalitet med låga driftskostnader och låg initial kostnad. Printern ger en kostnadseffektiv lösning för super wide format och storformatutskrifter. BOFA-luftrenarenheten finns nu tillgänglig via Mimakis partnernätverk. Detta konkurrenskraftiga system blir en del av en renare utskriftsanläggning för produktion av en mängd olika inom- och utomhusapplikationer i storformat, såsom POS, banderoller och skyltar, skärmar, transport- och golvgrafik.

Bert Benckhuysen, Senior Product Manager Mimaki Europe säger:

– BOFA är marknadsledande inom portabel rökgasutvinningsteknik och deras expertis visade sig vara ovärderlig när man utvecklar en lösning som stöder vår senaste solventprinter. Som ett resultat av detta framgångsrika samarbete sträcker sig affärsfördelarna av att investera i SWJ-320EA med en BOFA-luftrenare över alla områden i organisationen – från produktionslinjen till produktkvalitet och lönsamhet – vilket ger våra kunder en betydande konkurrensfördel.

Företag inom skylt och display som är intresserade av en SWJ-320EA kan beställa ett provkit från Mimaki Europes webbplats för att själva utvärdera den utskriftskvalitet som kan uppnås med detta system. För er som vill ha mer detaljerad information, välkomna att delta i Mimaki Europes och BOFAs onlinepresentation den 24 september. Då blir det en djupdykning i denna lösning och de affärsmöjligheter den möjliggör. För mer information och anmälan till detta webbinarium, besök www.mimakieurope.com/webinars.

För mer information om produkter och tjänster från Mimaki kontakta Signcom som är exklusiva återförsäljare för Mimaki i Norden:
 www.signcom.se