Epson lanserar två nya 44-tumsskrivare; den tekniska skrivaren SC-T7700D designad för CAD- och POS-utskrifter, samt nya SC-P8500D som är designad för poster- och fotoproduktion. Båda skrivarna är designade för användare som vill ha en kompakt och stilren skrivare med dubbla mediarullar och högsta säkerhetsnivå tillsammans med exceptionell produktionskapacitet och bildkvalitet.

De båda modellerna har en smal och diskret design som gör att de enkelt passar in i de flesta arbetsmiljöer. Den platta baksidan gör att de kan de förvaras tätt mot väggen och den plana ovansidan kan användas som en plats för korrektur. För att förenkla användarupplevelsen har skrivaren designats så att allt är tillgängligt från skrivarens front – ett intuitivt användargränssnitt, infällbar pappersuppsamlare och förbrukningsvaror – allt utan att du behöver flytta skrivaren från dess plats.

Produktiviteten optimeras tack vare ett 2,64-tums PrecisionCore MicroTFP-skrivhuvud med Variable Sized Droplet-teknik och Nozzle Verification Technology. Mediehanteringen är enkel med en ny förenklad automatisk funktion för medialaddning och med automatisk medieväxling mellan rullarna.

Säkra utskrifter garanteras tack vare ett brett utbud av förbättrade IT- och säkerhetsfunktioner. Säker kommunikation med nätverksautentisering, dataskydd och åtkomstkontroll för enheter innebär att mycket konfidentiella dokument kan skyddas.

SureColor SC-T7700D

SureColor SC-T7700D har utformats för arkitekt-, teknik-, och byggföretag (AEC) som behöver detaljerade och exakta CAD-planer och ritningar samt för detaljhandeln för bland annat produktion av affischer med exakta logotypfärger. Statliga och offentliga företag som har anställda på olika platser kan också dra nytta av de höga säkerhetsfunktionerna i dessa skrivare. Richard Garp, försäljningsansvarig för storformatskrivare på Epson Sverige säger: – SC-T7700D erbjuder en helt integrerad utskriftslösning för produktiva utskrifter, med smarta funktioner och enkel hantering med högsta standard för dokumentsäkerhet.

SureColor SC-P8500D

SC-P8500D har designats för produktion av posters i hög volym samt för copyshops som erbjuder storformatstryck. UltraChrome Pro6-bläcket med 6 färger, inklusive matt och fotosvart samt nytt grått bläck ger jämna graderingar och minskad kornighet.

Richard Garp fortsätter: – Våra kunder inom detta område behöver låga driftskostnader, höga produktionshastigheter och enkel skrivarhantering. Allt detta i kombination med fantastisk bildkvalitet och ett litet fotavtryck gör SC-P8500D till en perfekt produkt.

SC-T7700D och SC-P8500D kommer att finnas tillgängliga från januari 2022.